Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Diyarbakır temsilcisi Diyarbekirspor’lu futbolcuya uçan tekme attığı net bir şekilde görülen ve büyük tepki çeken 77 numaralı Mustafa Genç’in PFDK’ya sevk edilmemesi tepkilere neden olmuştu.

UÇAN TEKME ATAN FUTBOLCUYA İDARİ TEDBİR

Olaylar sırasında Diyarbekirsporlu futbolcuya uçan tekme attığı görüntülerle tespit edilen Mustafa Genç için idari tedbir konularak savunması istendi. TFF’den yapılan açıklamada, “Aynı müsabakada BURSASPOR Kulübü sporcusu MUSTAFA GENÇ hakkında, FDT’nin 85/4. ve 44. maddeleri uyarınca 23.12.2023 tarihinden itibaren idari tedbir konularak savunmasının istenmesine karar verilmiştir.” Denildi.

Diyarbakır ulaşımında büyük sorundu! Büyükşehir şoförleri uyardı Diyarbakır ulaşımında büyük sorundu! Büyükşehir şoförleri uyardı

DİYARBEKİRSPOR'LU İKİ FUTBOLCUYA CEZA

TFF, Diyarbekirsporlu Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik'e 5'er maç men ve toplam 18 bin TL para cezası verilmesini kararlaştırdı. Yeşil-Kırmızılı kulübe de takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 6 bin 750 TL para cezası verildi.

7 BURSASPOR’LU FUTBOLCUYA MEN CEZASI

TFF, olaylara karışan 7 Bursaspor'lu futbolculara değişen oranlarda cezalar verdi. Çağatay Yılmaz'a 7 maç, Bilal Güney, Canberk Yurdakul, Eren Tunalı ve Talha Yakın'a 5'er, Ozan İsmail Koç 2 ve Ertuğrul Kurtuluş'a 1 maç olmak üzere toplam 30 maç men cezasına çarptırıldı.

BURSASPOR’A 2 MAÇ SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI

Bursaspor'a taraftarları ve mensuplarının neden olduğu saha olayları için 2 maç seyircisiz oynama ve 56 bin TL para cezası, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar için de 16 bin TL para cezası verildi.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç