Diyarbakır’da herkes hazır olsun! Resmen yeri titretecek Diyarbakır’da herkes hazır olsun! Resmen yeri titretecek

Dün Turistik Diyarbakır Ekspresi, tarihi kentten yola çıkarak İlk hareketini gerçekleştirdi. 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edecek tren, 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ İLK DURAĞINA ULAŞTI

Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin ilk durağı ise Malatya oldu. Malatya'da yöreye özgü türkü ve yemeklerle ağırlanan yolcuların mutluluğu ise gözden kaçmadı.

"TEŞEKKÜRLER MALATYA"

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın, Turistik Diyarbakır Ekspresi'nin Malatya'ya ulaştığını duyurdu. Resmi sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Yalçın, "Malatya’dayız. Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin ilk durağı Malatya’da bizleri Malatya mülki erkanı ve yerel müzik grubu karşıladı. Yöreye özgü türküleri keyifle dinledik ve yöresel lezzetleri tattık. Malatya’nın meşhur Sanat Sokağı’ndaki Fotoğraf Makinası Müzesi, Malatya Kültür Evi, Radyo ve Gramafon Müzesi ile Buğday Müzesi'ni ziyaret ettik; Malatya'nın kültürel mirası olan paha biçilmez eserlerini inceledik. Teşekkürler Malatya." ifadesini kullanıldı.

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ NEDİR?

Ankara-Diyarbakır turistik treninin 1051 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda işletileceği belirtildi. Ankara-Diyarbakır-Ankara turistik treninin 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluştuğu belirtildi. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek trenin, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’da yola çıkacağı belirtildi. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sunacak.

DİYARBAKIR TURİSTİK TREN FİYATLARI NE KADAR?

Trenlerin fiyatları ise Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir oda fiyatının 9 bin TL, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin TL, Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 TL, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin TL olarak belirlendi. Yataklı vagonda bir odada iki kişinin seyahat edebildiği ve buzdolabı ile bir lavabo bulunduğu belirtildi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK