Şanlıurfa Eyyübiye Mahallesi'nde yapımı devam eden bir inşaatta yardımcı eleman olarak çalışan Abdullah Çevik (15), başına briket kaybı sonucu yaralandı. İnşaattaki diğer çalışanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Abdullah Çevik, yapılan ilk müdahalenin ardından yakınları tarafından eve götürüldü. Bir süre sonra fenalaşan çocuk tekrar götürülerek hastanede kurtarılamayarak canları kaybedildi. Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsisinin ardından ölen Abdullah Avcı'nın cenazesi yakınlarına teslim edilerek, verildi. Yaşanan olayın ardından ölen çocukluk yakınları, doktorların ihmali nedeniyle büyümeleri yönündeki iddialarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nün belirttiği belirtildi.

Son Dakika! Bingöl’de 4.2 büyüklüğünde deprem Son Dakika! Bingöl’de 4.2 büyüklüğünde deprem

“HASTA BEKLETİLMEDEN ACİL SERVİSE KABUL EDİLDİ”
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 15 yıllık bir çocuğun inşaatta meydana gelen iş kazası sonucunun iyileştirildiğini ancak bu durumun yakınları tarafından gizlendiğini, çocuğun da hekimlerin bakımı olmadan hastaneden çıkarıldığını kaydetti. İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklamasında, 10 Mayıs saat 12.00 sıralarında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine 'üzerine bir adet briket' bırakılan beyanı ile kaydedilen 15 yıllık Abdullah Çevik isimli bekletilmeden acil servis kabul edildiği ve acil serviste hekim tarafından muayene edildiği kaydedildi.

Hastanın muayene edilmesinin gerekli olduğu değerlendirmeleri yapıldı, acil serviste takibine ve ileri tetkiklere karar verildi, "Fizik muayenesi ve vitalleri itibari ile genel durumu iyi olan kişinin ilk akciğer ve batın röntgeni görülmüş, önemli patoloji tespit edilmemiştir. Hasta acil serviste müşahede ve kan muayenelerinin çıkması, tekrarlayan muayene ile BT (Bilgisayarlı Tomografi) planlanmıştır. Bu süre boyunca devam eden hasta yakınları BT (Bilgisayarlı Tomografi) çekmeyerek başka bir doktora hastalarının iyi olduğunu ve başka bir işlem yaptırmak suretiyle hekimin gitmeyin demesine rağmen ve muayeneyi yapan hekimin onayını almadan acil servis terk edilir" denildi.

“OLAYIN OLUŞ ŞEKLİ HASTA YAKINLARI TARAFINDAN HEKİMLERE BİLDİRİLMEMİŞTİR”
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında, çocukların eğitim bilgileri ve izni olmadan ameliyatla serbest bırakılmaları, "Daha sonra genişletilmesi inşaatta çabası ve üzerine duvar devrildiği öğrenilmiş ve bu bilgi hasta yakınları tarafından hekimlere bildirilmemiştir. Hastanın 15 yaşında olması ve inşaatta yorulma olarak çalıştırılması hukuki sıkıntı yaratacağından Hasta yakınlarının işleyişinde oluşum şekli gizlenmiştir. Hasta hekimin izni ve bilgisi olmadan acil servisten ayrılmamıştır. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır".

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: DHA