Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının elinden alınması kentte tepkilere neden oldu. Van İl Seçim Kurulu, mazbataAK Partili aday Abdulahat Arvas'a verdi. 

Diyarbakır’da "Kobane Davası" kararları protesto edildi! Diyarbakır’da "Kobane Davası" kararları protesto edildi!

 
Konuya dair Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şubesi’nden açıklama yapıldı. ÖHD, “Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Sayın Abdullah Zeydan, seçilme yeterliliğine uygun bir şekilde aday olarak Van halkının %55 çoğunlukla seçilmiş iradesidir. Ancak yargı, siyasi bir talimatla seçime 2 gün kala hukuksuz bir itiraz süreci işleterek Van halkının iradesini siyasi bir darbe ile gasp etmiştir. Van İl Seçim Kurulunun verdiği hukuksuz kararla mazbatanın ikinci olan partiye verilmesine karar verilmiştir. Van halkının iradesine yönelik bu hukuksuz, adaletsiz ve gaspçı uygulamalara karşı tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve demokratik kamuoyunu halkın iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sürecin takipçisiyiz.” İfadeleri kullanıldı.

DEM PARTİSİ VAN’DA KAÇ OY ALDI?
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal oyların yüzde 55,48'ini aldı. AKP'li aday Arvas ise, yüzde 27,15 aldı.

Editör: Mücadele Gazetesi