Vanspor!dan yapılan açıklamada, “Kulübümüz 14.06.2024 Cuma günü Saat: 18.00 da Van Elite World Hotel Toplantı Salonunda Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapmaya ekseriyet sağlanmaması durumunda toplantının 21.06.2024 tarihinde Cuma günü aynı yerde ve saatte yapılmasına, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gündemi aşağıdaki şekilde hazırlanmış olup Sosyal Medyadan ve Gazete ilanı ile duyurulmasına karar verilmiştir.”

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Ferhat Kıyak’ın yaptığı açıklama şöyle: “Çok kıymetli Van Spor sevdalıları ve hemşehrilerim; Sizin de bildiğiniz üzere 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü itibariyle, iyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha noktaladık.

Alex de Souza istedi Diyarbakırlı futbolcu alındı! Alex de Souza istedi Diyarbakırlı futbolcu alındı!

Göreve geldiğimiz günden beri, gecemizi gündüzümüze katarak işimizden, ailemizden, hayatımızdan kısıp Van Spor ve Van için çalıştık. Kulübün başkanlığını ve yönetimini üstlendiğimiz bu iki sezonluk süreçte, maddi ve manevi olarak bir avuç insan dışında yalnız bırakıldık.

Destek açıklaması yapanların; destek günü geldiğinde ya kaçtığını ya da Van Spor üzerinden farklı emeller güttüğünü gördük.

“TEŞEKKÜR BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Çoğu zaman, deplasmanlarda yaşadığımız ayrıştırıcı tutumu kendi şehrimizde dahi yaşadık. Yani 38 hafta boyunca deplasmanda oynadık. Bu denli yalnız bırakılmanın yanında, herkesin malumu olan organizasyonun yanlı tutumuna karşı da kelle koltukta savaştık. Kimsenin söyleyemediğini söyledik. Kimsenin yapmaya cesaret dahi edemeyeceği tepkileri Van Spor'un gururu için gösterdik. Hepsini ama hepsini siz değerli Vanlılar ve Vanspor için yaptık. Bu iki sezonun sonunda öncelikle teşekkür edilecek birileri varsa, bizi sesi kısılana kadar destekleyen kırmızı siyaha gönül vermiş siz değerli Van Spor sevdalılarıdır.

Sonrasında ise Kulüp'ün iki sezondur play-off oynamasını sağlayan, maddi imkansızlıklara rağmen, sahaya çıkıp son ana kadar savaşan futbolcu kardeşlerime, teknik ekip ve hocalarımıza, saha dışında bitip tükenmek bilmeyen enerjileriyle, bizimle birlikte Van Spor için tüm süreçleri takip eden hukuk ekibimize, tüm kulüp çalışanlarına ve bizimle beraber yol yürüyen kıymetli yoldaşlarıma bir teşekkür boynumun borcudur. Umuyoruz ki Van Spor hak ettiği yerlere gelecek, bu şehrin çocukları kırmızı siyahlı bayrağı İstanbul boğazında dalgalandıracak ve kirli düzeni bozacaktır. Şimdi birilerinin elini taşın altına koyması zamanıdır. Bizim tek derdimiz, Van Spor ve Van'dır. Van Spor'un başarılı olması demek, Van ilimizin de gelişmesi ve zenginleşmesi demektir. Van Spor'un geleceği için bu kulübü hak ettiği yere getireceğine güvenen, bu yükü maddi-manevi üstlenecek, Van Spor kulübüne yakışacak herkese kapımız açıktır.

“GÖREVİ DEVRETMEYE HAZIRIZ”
Dolayısıyla projesine inandığımız, Van Spor'u bizden daha iyi yerlere getireceğine inanan şehrin önde gelenlerine açık davetimizdir. Van Spor'u kendi şahsi emellerine alet etmeyecek, bu kulübü en az bizim kadar savunup ailesi olarak değerlendirecek kişilerle oturup konuşmaya ve gerekirse görevi devretmeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu kirli düzende temiz kalmak zordu. Yönetimimiz süresince, bu kulübün tüm paydaşları olarak bunu başardığımıza inanıyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi