Diyarbakır’da birçok mahallenin sokakları kaderine terk edildi. Bağlar ilçesi Girne Caddesi’nde hemen hemen her sokak çöp yığınları ile dolmuş. Özellikle bir sokaktaki çöplerin uzun bir süre toplanmadığı tepkilere neden oldu.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Çöplerin uzun süredir toplanmaması ise kötü kokuları beraberinde getirdi. Çöp yuvasına dönen sokakta adeta fareler cirit atıyor. Vatandaşlar ise belediyeye tepki gösterdi.

Jandarmadan Diyarbakır’da öğrencilere sunum Jandarmadan Diyarbakır’da öğrencilere sunum

BAĞLAR ÇÖP YUVASINA DÖNMÜŞ
Gazetemize konuşan mahalleli Mehmet. A şöyle konuştu: “Belediye bizim mahalleyi unuttu sanırım. Her sokak çöplerle dolup taşmış. Özellikle bu sokak o kadar çöplerle dolmuş ki çöp merkezi haline gelmiş. Neredeyse geçen yıldan beridir bu çöpler burada. Girne caddesi kaderine terk edilmiş durumda. Sadece burası değil. Bağlar’da birçok mahalle ne halde bir bakın. Bağlar Belediyesi buraya hizmet etmiyor. Burası çöp atık merkezi değil. Burada çok az sayıda çöp konteynerleri var. Vatandaşlarda mecburen sokaklara bırakmak zorunda kalıyor. Yetkililer her sokağın başına çöp konteynerleri koysa şuanda bu mahalleler, sokaklar bu halde olmazdı. Buradan belediyeye sesleniyorum. Lütfen bu mahalleye sahip çıkın. 5 Nisan Mahalle’si Girne Sokak içler acısı durumda. Buna bir çözüm bulmanızı istiyoruz.”

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol