Mücadele Gazetesi bünyesinde bir dönem yayınlanmış olan Sesin Gazetesi’nin 9 Nisan 1975 tarihli haberinde bölge illerini etkileyen bir deprem yaşanmış. İşte arşiv haberi:

“Orta Şiddetli Deprem Güneydoğu’da Birçok Yeri Salladı

Diyarbakır’da gazeteciler ve hakemler maç yapmış! Diyarbakır’da gazeteciler ve hakemler maç yapmış!

Güneydoğu Anadolu'da ön ce ki gece dipten gelen orta şiddetli bir deprem kaybedilmiş, bir çok yer sallanmıştır Gelen haberlere göre, önce ki gece dipten gelen orta şiddetli deprem, Diyarbakır'da hissedilmemiş, ancak Bitlis ve Siirt'te hissedilir derecede sallantı yapmıştır. Önce ki gece Güneydoğu'da yer yer sallantıya sebep olan orta şiddetli depremin daha çok Bitlis Bölgesinde ve Bingöl civarında etkili olduğu öğrenilmiştir.

Mutki ilçesinde biri dün gece diğeri de sabah saat 9’da meydana gelen iki depremde üç ev yıkılmış on evde hasar görmüştür. Gece saat 1’de meydana gelen ilk sarsıntıdan sonra evlerinden dışarı fırlayan Mutki halkı, geceyi -4 derecede dışarda geçirmişlerdir. Gece ki depremin hasar yapmadığı, sabah saat 9’da meydana gelen ikinci depremde üç evin yıkıldığı, en evinde hasar gördüğü saptanmıştır. Bitlis il imar müdürü olaydan sonra Mutkiye gelmiştir. İl İmar Müdürü Adil Aydın hasar tespit çalışmalarına başlandığını, bağlantı sağlanmayan köylerde depremin hasar yara- tıp yaratmadığını saptamaya çalıştıklarını söylemiştir. Bitlis Valisi M. Emin Dündar'da il merkezinde duyulmayan depremin, Mutki'den başka Tatvan, 8dicevaz ve Ahlat'ta da bu sabah hissedildiğini söylemiş, «depremin yarattığı hasar büyük değildir>>> demiştir.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER