Diyarbakır’da bayrama sayılı günler kaldı. Vatandaşlar bayram alışverişi yapmak için çarşı ve sokaklara indi. Birçok ürüne her zaman ki gibi zam geldi. Vatandaşlar ise seyyar satıcılara yöneldi.

DİYARBAKIR’DA SEYYAR SATICILARA İLGİ ARTTI
Merkez Sur ilçesinde bulunan ve Diyarbakır’ın en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesi’nde seyyar satıcılar kaldırım kenarlarına tezgahlarını kurup satış yapıyor. Mağazalarda kıyafetlerin pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar seyyar satıcılardan almaya başladı. Mağazadan 2 kat daha düşük fiyatta satılan kıyafetler rağbet gördü. 

Diyarbakır Büyükşehir’den tarihi yapıda yeni çalışma Diyarbakır Büyükşehir’den tarihi yapıda yeni çalışma

MAĞAZADA SATILANLA BURADA SATILAN AYNI
Mücadele Gazetemize konuşan seyyar satıcıdan kıyafet alan Muhammed Ak; Bayram alışverişi yapmak için AVM’leri değil de çarşıları tercih ettim. Çünkü AVM’lerde kıyafetlerin fiyatları alınamaz hale geldi. Bir öğrenci aldığı 2 bin lira ile nasıl kıyafet alacak. Bende seyyar satıcılardan almak zorunda kaldım. Gerçekten hiçbir farkı yok. Tek fark burada 2 kat daha ucuz olması. İlk başta aldığımda ön yargılıydım. Ama sonra fark ettim ki mağazada satılan kıyafetlerin birçoğu burada da satılıyor. AVM’deki mağazalarda fiyatlar yükselince vatandaşlar da mecburen seyyar satıcılara yöneldi. Yağmur yağmasına rağmen vatandaşlar yine çarşıları tercih ediyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL