Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için mitinglerine davam ediyor. Bugünkü durağı Diyarbakır olan Cumhurbaşkanı Erdoğan için kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting düzenlediği Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nı ve çevresinde polis ekipleri, polis bariyerleri yüksek binalara keskin nişancılar ile havadan da polis helikopteriyle güvenlik sağlanıyor. 

POLİS BARİYERLERİ ÖĞRENCİLERE EZİYET OLDU 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması için kurulan platformun Gazi İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’nun hemen yakınında bulunduğu için okulun çevresi ve önünde bulunan polis ekiplerinin yanı sıra polis bariyerleri de kurulmuş durumda. Ancak güvenlik önlemleri için kurulan söz konusu polis bariyerleri, yüzlerce öğrencinin okula gelişinde ve okul çıkışında büyük izdihama yol açtığı görüldü.

BARİYERLER ARASINDA SIKIŞIP KALDILAR
Sabah yüzlerce ilk ve ortaokul öğrencisi, dar bir şerit halinde kurulan polis bariyerleri arasından okula gitmek zorunda kalırken, öğlen saatlerinde ise okuldan çıkan sabahçılar bu kez öğlen okula gelen öğrenciler ile polis bariyerleri arasında sıkıştıkları görüldü.

BAZI VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Sabahçı ve öğlencilerin, yani okula gidiş ve okul çıkışında polis bariyerleri arasında oluşan yoğunluğun büyük izdihama yol açmasına tepki gösteren bazı veliler,  güvenlik için kurulan polis bariyerlerinin daracık alanda kurulduğu için öğrencilerin geçmesine engel olduğunu ve bu bariyerler arasında sıkışan öğrencilerin büyük bir eziyet çektiğini savundu.

Bakan’dan Diyarbakır’a müjdeli haber geldi! Bakan’dan Diyarbakır’a müjdeli haber geldi!

Polis bariyerlerinin öğrencilerin geçtiği kaldırımlardan 2-3 metre daha uzakta kurulmasının daha doğru olduğunu dile getiren bazı veliler, öğlen okula gelen öğrencilerin saat 17.20’de okuldan çıkacaklarını ve öğlen yaşanan aynı izdiham ve eziyetin söz konusu saatte de yeniden yaşanacağını ileri sürdüler.

Muhabir: Orhan YALÇIN