Önemlikle Kurban bayramı öncesi vatandaşların en çok talep ettiği konuların başında geliyordu, haşere ve böcek ilaçlamalarının hız kazanması mevzusu. Ancak görüyoruz ki halen de olumlu sonuçlar ve neticeler gün yüzüne çıkabilmiş değil.

Özellikle kurban kesimlerinin ardından tekrardan aynı manzaralara benzer hususlar hemen hemen gün yüzüne çıkmış durumda. Mamafih kaçak hayvan kesimini yapanların, bu işlemi şehir merkezinde uyguladıkları aktarılıyor. Keza köylerde de benzer manzaralar söz konusu. İlçelerde de ilaçlama çalışmalarının yetersiz olduğu dillendiriliyor.

Yine dün kadrajlayıp haberini yaptığımız tarihi 12 bin yıla dayanan Surların içinin çöplük oluş hususu da gösteriyor ki, Büyükşehir Belediyesi tam anlamıyla bir bayram temizliği mevzusuna girişememiş. Zaten Surların çöplük içinde olması, beraberinde kirliliği ve haşerelervari böceklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bizler bunun yaşattığı sorunların giderilmesi taraftarıyız.

Vatandaş şehrin sıcaklığından ötürü pencereyi açıp balkonlarda oturmak zorunda kalıyor. Fakat öyle ya da böyle evde geçirdiğimiz süreci mutlu olarak yaşamak isterken; şu haşaratlar, sinekler ve böceklerin tekrardan ortaya çıkması, bizlerin rahatsız olmasına neden oluyor. Bu durum sadece şehir merkezinde değil, ilçelerde ve mahalle işlevi gören köylerde de yaşanıyor. Özellikle ilçelerde yaşayan vatandaşlar, halen de haşere ve böceklerden yakındıklarını söylüyor.

Evet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye'mizin çalışmalarını görüyor ve ilaçlamalarının yapıldığını gözlemliyoruz. Ancak anlaşılan ya ilaçlar faydasız veya ilaçlandırma çalışmaları yavaş ilerliyor. Umut ediyorum ki Büyükşehir Belediye'miz, böylesi mühim konuda yine vatandaşlarımızın sesine ivedilikle kulak vereceklerdir.
 
Gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini başta Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediyemizin kıymetli emekçilerine arz ederim. Sevgiyle ve sağlıkla kalınız. Bayramımız mübarek olsun...