Maraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların yapımı sürüyor. Diyarbakır'da 3+1 olarak inşa edilecek konutlar, brüt 105 metrekare, net ise 85 metrekare olarak planlandı. Peki, Diyarbakır deprem konutları kura çekimi ne zaman? TOKİ Diyarbakır’ın hangi ilçesinde konut yapıyor?

ÇERMİK İLÇESİNDE TOKİ KONUTLARI
TOKİ, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 15 bloktan oluşan 238 deprem konutunun inşa çalışmalarına başlandı. Tamamı 3+1 olarak inşa edilen konutlar, brüt 105 metrekare, net ise 85 metrekare olarak planlandı.

HAZRO İLÇESİNDE TOKİ KONUTLARI
Hazro ilçesinde de 3+1 ve 2+1 olacak şekilde 142 konutun da inşa çalışmalarına başlandı.

Diyarbakır’da altın fiyatları sabitlendi mi? Diyarbakır’da altın fiyatları sabitlendi mi?

TOKİ DİYARBAKIR’DA KÖY EVLERİ YAPIYOR
TOKİ tek katlı, 3+1, brüt 130 metrekare, net 116.57 metrekare olarak projelendirilen 104 köy tipi afet konutunun da yapımına başlandı. Kent genelinde yapımı süren konutlardan 823'ü ile 36 da köy tipi afet konutu olmak üzere 859'u teslime hazır hale getirildi.

DİYARBAKIR DEPREM KONUTU KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?
Maraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da evleri yıkılan veya ağır hasar gören afetzedeler için yapılan konutlardan 4 bin 971'i bu ay içerisinde hak sahiplerine dağıtılacak. Kura çekimi tarihi ise henüz netleşmedi. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi