Mücadele Gazetesi’nin 10 Temmuz 1974 tarihinde kaleme aldığı 1974 Dünya Kupası haberi dikkat çekti. İşte arşiv haberi:

“Dünya Kupası Futbol Maçlarında, Federal Almanya’nın Şampiyonluğu kazanması Türkiye’de ve Diyarbakır’da memnuniyet yarattı

1974 Münih Dünya Kupası Futbol maçlarının sonunda, Federal Almanya'nın, final karşılaşmasında, Hollanda'yı 2-1 mağlup ederek Dünya birinciliğini kazanması, Türkiye'de ve Diyarbakır’da memnuniyetle karşılanmıştır.

Şampiyonanın başından beri, oldukça çetin geçen karşılaşmaların hepsinde en iyi sonuçları elde ederek, finali oynama hakkını elde eden, Batı Almanya ve Hollanda futbol takımları, son karşılaşmada da futbol un en iyisini sergileyerek, Dünya futbol cami asına zevkli dakikalar yaşatmışlardır. Hele Hollanda takımının, mağlubiyete rağmen, karşılaşmanın sonunda, Şampiyon Alman takımı oyuncularını tebrik etmeleri sporculuğun örneğini tam manasıyla belirtme si bakımından alkışlanmaya değerdi.

Batı Almanya Futbol takımının çoktandır özlemini çektiği şampiyonluğu elde etmesi doğrusu bir sürpriz sayılması gerektirir. Kaptan Beckenbauer’in orkestra şefliğini yaptığı Alman Milli Takımı, Owerath’ın şahane futboluyla sergilenince, Müller ve diğer arkadaşlarının zaferi elde etmemelerine bir mani kalmıyordu. Ve sonuçta öyle oldu. Birçok futbol otoritelerine yanıldıklarını ispatlayan Federal Almanyalı futbolcuları ve büyük çalıştırıcı Sehön’ü başarılarından dolayı alşışlarız.”

Yer Diyarbakır! Aynı karede 94 yıllık değişim Yer Diyarbakır! Aynı karede 94 yıllık değişim

İşte haberin arşivdeki yeri:


Muhabir: Onurcan GÜLER