Diyarbakırspor’un tarihine indiğimiz zaman dikkat çeken birçok oyuncunun da kariyerleri merak uyandırıyor. Bu isimlerden birisi de Diyarbakırspor’da bir sezon oynayan ve kulübün en golcü ismi olan Sinan Kaloğlu oldu. İşte Kaloğlu’nun hikayesi…

DİYARBAKIR’DA BİR YIL KALDI KULÜBÜN EN GOLCÜSÜ OLDU

1981 yılında Tunceli’de dünyaya gelen futbolcu kariyerine 1999/00 sezonunda Boluspor’da başladı. Asıl çıkışını İzmir ekibi Altay’da yapan futbolcu burada da şampiyonluk yaşarken kulübün de en golcü ismi olmayı başardı. 2003/04 sezonunda Beşiktaş’a büyük umutlarla transfer olan futbolcu bir sezon siyah beyazlı formayı terletti. Bu sezon içerisinde 22 lig maçı iki Ziraat Kupası maçı ve iki de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında forma terleten futbolcu toplamda yalnızca iki gol kaydedebildi. Sezon sonunda Diyarbakırspor’a kiralanan futbolcu buradaki performansı ile dikkat çekti.

Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı Diyarbakır’da birçok mahalle faydalanıyor! Turizme katkı

Sinan Kaloğlu

DİYARBAKIRSPOR’DA BİR SEZON FORMA GİYDİ

Efsane Diyarbakırspor’a 2004/05 sezonu başında kiralanan santrafor bir sezon içerisinde burada 35 karşılaşmaya çıkarken 12 kez rakip ağları havalandırarak kulübün o sezon en golcü ismi olmayı da başardı. Diyarbakırspor bu sezon küme düşme hattında oynadı ancak Sinan Kaloğlu’nun golleri kulübün Süper Lig’te kalmasını kıl payı da olsa sağlamış oldu. Sezon sonu tekrar Beşiktaş’a dönen oyuncu sonraki sezon Manisaspor’a kiralandı.

KALOĞLU BEŞİKTAŞ’TAN AYRILIYOR

Başarılı forvet siyah beyazlı kulüpten 2006/07 sezonunda Bursaspor’a transfer olarak ayrıldı. Bursaspor’da çıktığı ilk sezonunda 36 karşılaşmaya çıkarken 11 gol atmayı da başardı ve Bursa’nın da o sezon ki en golcü ismi oldu. Oyuncu sonraki sezon ciddi bir düşüş yaşadı 20 maça çıktı ve beş gol attı.

KALOĞLU YURTDIŞINA ÇIKIYOR

Bursaspor performansı sonrası Almanya Bundesliga kulübü Bochum’a transfer olan futbolcu burada bir sezon oynadı. 18 maça çıkan Kaloğlu üç gol atarken sezon sonunda bu kez de Hollanda’nın Vitesse kulübüne transfer oldu. Burada da yalnızca 8 maça çıkarken 2 gol atan futbolcu tekrar Türkiye’ye döndü.

SİNAN KALOĞLU KARABÜKSPOR’DA

Karabükspor’un Süper Lige çıkması ile beraber Sinan Kaloğlu’da buraya transfer oldu. Yarım sezon sonra Antalyaspor’a geçen futbolcu 2012/13 sezonundan itibaren Elazığspor, Kayseri Erciyesspor ve dört sezona yakın bir sürede Mersin İdman Yurdu’nda boy gösterdi. Oyuncu kariyeri boyunca yalnız bir kez şampiyonluk yaşadı.

Tecrübeli isim kulüp kariyerinde Altay, Diyarbakırspor ve Bursaspor’da kulübün en golcü ismi olmayı başarmıştı.

SİNAN KALOĞLU TEKNİK DİREKTÖR OLDU

Eski futbolcu kariyerini 2016/17 sezonunda tamamladıktan sonra teknik direktörlüğe başladı. Kaloğlu şuan Gençlerbirliği teknik direktörlüğü yapmakta.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER