TFF 2. Lig’de mücadele eden Amedspor Diyarbakır Stadyumu’nda 20 Aralık Çarşamba günü Somaspor’u ağırlamıştı. Son haftalarda galibiyete hasret kalan Amedspor, maçın son dakikalarında 2-1 düştüğü maçta 3-2 geri dönüş yaparak haftalar sonra galibiyet sevinci yaşadı.

Maç sırasında Amedspor Kulübü Başkanı Aziz Elaldı “talimatlara aykırı hareketi” ve futbolcu Serkan Odabaşoğlu ise “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada;

Amedspor kupayı vefat eden taraftarlarına götürdü Amedspor kupayı vefat eden taraftarlarına götürdü

“AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü Başkanı AZİZ ELALDI’nın 20.12.2023 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER-SOMASPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü futbolcusu SERKAN ODABAŞOĞLU’nun aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca ve “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 21.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi