Manisa deplasmanında tek gollü üç puan alıp şampiyonluğunu ilan eden Amedspor, matematiksel olarak resmen şampiyon olmasa da bu hafta oynanacak olan Menemen FK maçında resmen şampiyonluğunu ilan edecek. Lider Amedspor 80 puan toplayarak, son haftaya rakibine 3 puan ve 10 gol averajı fark tarak şampiyonluğa çok yaklaştı. Amedspor bu hafta sahasında konuk edeceği Menemen Futbol Kulübü karşısında alacağı 1 puan ile 11 yıl aradan sonra Diyarbakır’da bir şampiyonluk yaşatmış olacak. Peki kupa bu hafta oynanacak olan Menemen FK maçında mı kaldırılacak? İşte yanıtı.

AMEDSPOR KUPAYI BU HAFTA KALDIRMAYACAK

TFF kurallarına göre, şampiyonluk kupası kesin olarak Menemen maçında kaldırılmayacak. Bunun için kulüp tarafından bir kupa organizasyonu yapılır ve orada teslim edilir. Bir başka seçenek ise kupanın önümüzdeki sezonun ilk maçında kaldırılma ihtimali de var. Peki TFF’nin bu konuda kuralları neler?

TFF’NİN KUPA KURALLARI

TFF, şampiyon olan kulüplerin kupa seremonisi için şu kuralların uygulanacağını belirtiyor:

(1) TFF 2. Lig müsabakaları sonunda gruplarını birinci olarak bitiren kulüplere, kural olarak ilgili kulüplerin son lig müsabakaları sonunda, play off birincisi olan kulübe ise play off final müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk ve terfi kupaları verilir. TFF 2. Ligde gruplarını birinci olarak tamamlayan kulüplerin, mevcut puan durumuna  göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulüplere ev sahibi olarak oynayacakları son lig müsabakaları sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir.

Amedspor taraftarı istiyordu: Yeni adresi belli oldu! Amedspor taraftarı istiyordu: Yeni adresi belli oldu!

(2) Kupanın nasıl tasarlanacağına ve ne şekilde üretileceğine TFF tarafından karar verilir.

(3) Kupa seremonisi organizasyonu TFF tarafından yapılır. Ev sahibi kulüp seremoni kurallarına uymak zorundadır.

(4) Kupa seremonisi saha içerisinde TFF tarafından hazırlanacak platformda gerçekleştirilir.

(5) Kulüpler kupa seremonisine katılmak zorundadırlar. Seremoniye kulüp başkanı, teknik heyet, müsabaka isim listesinde yer alan futbolcular, kadroya giremeyen diğer futbolcular ve yedek kulübesinde bulunma hakkı olan görevliler olmak üzere en fazla 30 kişi katılır.  Kupa törenine futbolcuların tescilli formaları ile katılmaları zorunludur.

(6) Kupa seremonisine katılacak ve bu maddenin 5. fıkrasında yer alan kişiler, öncelikle TFF Başkanı veya TFF Başkanı tarafından görevlendirilen Başkan Vekili ve/veya Yönetim Kurulu Üyesi ve/veya TFF Yetkilisinden madalyalarını aldıktan sonra platformda kendileri için ayrılan bölüme geçerler. Son olarak takım kaptanı platforma gelerek madalyasını aldıktan sonra kendisine kupa takdim edilir.

(7) Seremoni sonrasında, diğer yönetici ve görevlilerine dağıtılmak üzere, TFF tarafından 20 adet madalya daha kulübe teslim edilir.

(8) Kulüpler, TFF’den izin almak koşulu ile TFF tarafından yapılacak olan kupa seremonisi sonrasında aynı veya farklı bir günde kutlama yapabilirler.

Muhabir: Onurcan GÜLER