Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), 2024 Yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile GABB üyesi belediyelerin başkanları ve eş başkanları katıldı. Birlik Başkanlığı, Birlik Meclis 1. ve 2. Başkan vekilleri, Birlik Encümeni, Plan Bütçe Komisyonu üyeleri ve Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi amacıyla seçimler yapıldı.

Erdoğan ile Esed Moskova'da mı görüşecek? Açıklama geldi Erdoğan ile Esed Moskova'da mı görüşecek? Açıklama geldi


Toplantıda, Birlik üyeliğinden ayrılan belediyelerin üye belediyeler listesinden çıkarılması ve Birlik üyeliği için kendi meclislerinde karar alan belediyelerin üyeliğe kabulü ile üye belediyeler listesine eklenmesi hususları görüşülüp karara bağlandı.

ŞEDAL VE ÇELİK EŞ BAŞKANLIĞA GETİRİLDİ
Toplantıda, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal, GABB Eş Başkanlığına getirildi. GABB Birlik Encümen üyeliklerine de Devrim Demir, Yunus Bağış, Birsen Orhan, Hamit Tutuş, Fuat Mehmetoğlu ve Alpaslan Karabulut seçildi.

ŞEDAL VE ÇELİK, ÜYELERE TEŞEKKÜR ETTİ
Yapılan seçimlerin ardından GABB Eş Başkanları Şedal ve Çelik, bölgede çok sayıda belediyenin üyesi olduğu birliğin yerel yönetimler için önemine dikkat çekerek, birlik üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi