Ciğerin başkenti diyebileceğimiz Diyarbakır’da, sabahın ilk ışıkları ile ciğer mesaisi de başlıyor. Gece geç saatlere kadar da sürüyor. Yılın son günlerine doğru ciğerin ne kadar tüketildiği de merak edildi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin Diyarbakır’da tükettiği ilk üründe ciğer olurken yıl içerisinde ne kadar tüketildiği de belli oldu. 

Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak

DİYARBAKIR’IN VAZGEÇİLMEZİ TONLARCA TÜKETİLDİ
Kimileri için sabah kahvaltısında kimileri içinse akşam yemeğinde tüketilen ciğer için Diyarbakır Lokantacılar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, ciğerin yıl içerisinde kaç ton satıldığını açıkladı. Aynı zamanda Elkaan, kent için büyük bir istihdam kapısı araladığını da belirtti.

DİYARBAKIR İÇİN NORMAL
Tescilli ciğer tüketiminin tonlarla ifade edildiği Diyarbakır’da, Haşim Elkaan, “Diyarbakır bambaşka bir şehir. Ciğeri de özellikle Diyarbakır’da yiyeceksiniz. Çünkü ciğer tescilini alan ilk yer Diyarbakır’dır. Ciğerin başkentidir diyebiliriz. Bir yıl içerisinde 2 bin 700 ton ciğer tüketilmesi de Diyarbakır için normaldir” dedi.

DİYARBAKIR’DA BİR YILDA 2 BİN 700 TON CİĞER TÜKETİLDİ
2023 yılı içerisinde ciğer satışları günlük 7,5 tona ulaşırken yıllık verisi de dikkat çekti. Bir yıl içerisinde Diyarbakır’da satılan ciğerin 2 bin 700 tona ulaştığı kaydedildi. (İHA

Editör: Mücadele Gazetesi