Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yayınladığı son raporda dünya genelindeki ülkelerin hava kalitesi standartlarına uyup uymadığını değerlendirdi. Raporda incelenen 134 ülke ve bölgeden sadece yedi tanesinin, otomobiller, kamyonlar ve endüstriyel araçlardan salınan küçük parçacıklar için DSÖ'nün belirlediği limitleri karşıladığı belirtildi. Rapora göre, Türkiye genelinde hava kirliliği Dünya Sağlık Örgütü (WHO) kılavuz değerlerinin 4 katı iken, depremden etkilenen kentlerde bu değerlerin 7,5 katına çıktı.

DEPREM BÖLGELERİ RİSKLİ
Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre, Türkiye genelinde hava kirliliği ise DSÖ standart değerlerinin 4 katı olarak ölçülüyor. Depremden etkilenen kentlerde ise bu değerler 7,5 kata kadar yükseldi.
Deprem bölgesinde hava kirliliği, enkaz tozu ve ısınma için açıkta ateş yakılması gibi nedenlerle ulusal limitlerin üstüne çıktı. DSÖ tarafından yayınlanan rapora göre, dünya genelinde sadece 7 ülkenin uluslararası hava kalitesi standartlarını taşıdığı ortaya çıktı. Türkiye’de temiz şehir yok, hava kirliliği en fazla ilk 5 şehir arasında Şırnak’ta var.

Batman merkez yarın yaşayacak! Şimdiden duyuruldu Batman merkez yarın yaşayacak! Şimdiden duyuruldu

BATMAN, IĞDIR, AĞRI, ŞIRNAK VE MALATYA'YA UYARI
Türkiye genelinde havası en kirli beş şehir olarak Batman, Iğdır, Ağrı, Şırnak ve Malatya olarak belirlendi. Özellikle sanayi faaliyetlerinin yoğun olduğu Batman ve çevresinde hava kirliliği alarm verici seviyelere ulaşmış durumda. Iğdır, Ağrı, Şırnak ve Malatya gibi bölgelerdeki hava kirliliği, çevre ve insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi