Diyarbakır Batman Mardin Urfa ve diğer bölge illeri. Peki bu illerin rekabet içerisinde oldukları iller hangileri? Diyarbakır’ın rekabet içerisinde olduğu il hangisi?

DİYARBAKIR’IN RAKİBİ URFA

Diyarbakır’ın kendine rakip olarak gördüğü il Şanlıurfa olurken, Şanlıurfa’nın rakip olarak gördüğü il ise Gaziantep oldu. Gaziantep’in rakibi de yine Şanlıurfa olurken Urfa böylelikle iki ilin rakibi konumunda yer aldı.

Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi Diyarbakır’da ortalık toz duman! Çağrı geldi

GAZİANTEP 6 İLİN RAKİBİ OLDU

Gaziantep ise bölge iller arasında hatta yurt genelinde en fazla rakibe sahip illerin başında geliyor. Urfa, Kilis, Osmaniye, Hatay, Adana, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ın rakibi Gaziantep oldu.

BATMAN VE MARDİN’İN RAKİPLERİ

Batman rakip olarak Diyarbakır’ı görürken Mardin ise Batman’ı kendine rakip olarak görmekte. Ancak Mardin’i kendine rakip olarak gören iller yok.

batman-3

Batman

DİYARBAKIR’IN RAKİPLERİ

Diyarbakır kendisine Urfa’yı rakip olarak görürken Batman kendisine Diyarbakır’ı rakip olarak görmekte. Bunun yanı sıra Van’da kendisine rakip olarak Diyarbakır’ı almakta. Hakkari’de kendisine rakip olarak Van’ı görmekte. Bu sonuçlara göre Diyarbakır’ı kendisine rakip olarak görmekte olan iki il olmuş oluyor.

Van

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER