Diyarbakır Dicle Üniversitesinde öğrenciler kantinde satılan aşırı pahalı yiyeceklerden dolayı yemekhaneleri tercih ediyor. İlk basımda 9 lira alınan ücret ikinci basımda 7 kat daha fazla ücret kesiliyor. Öğrenciler kartlarını unuttuklarında arkadaşından basmak zorunda kalıyordu. Ama artık bu neredeyse mümkün değil.

Dicle Üniversitesi Yemek Fiyatı

ÖĞRENCİLER İLK BASIMDAN MEMNUN İKİNCİ BASIMDAN MEMNUN DEĞİLLER
Dicle Üniversitesinde öğrenciler öğlen yemeğini yemek için yemekhaneleri tercih ediyor. Geçtiğimiz aylarda ilk basıma 4,50 lira ikinci basımda ise 30 lira civarlarında alınıyordu. Ramazan Bayramı öncesinde zam gelmişti. Şuan da ilk basıma 9 lira alınıyor iki basıma ise 61,60 lira alınıyor. İkinci basım fiyatı ise Ramazan Bayramı’ndan önce 30 liraydı.

Diyarbakır’da dik kuyruklu ötleğenin yuva yapma oyunu Diyarbakır’da dik kuyruklu ötleğenin yuva yapma oyunu

Dicle Üniversitesi’nde Yemek Fiyatları

İKİNCİ BASIM UÇUK FİYATTA
Öğrenciler kartlarını unuttuğunda arkadaşlarından basmalarını istiyordu. Fiyatlar 2 katına çıkınca bu artık imkansız oldu. Öğrenciler ikinci basımın bu kadar uçuk fiyatta olmasını kabul etmiyor. 

YENİ DÖNEMDE SİSTEMİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ
Mücadele gazetemize konuşan bir TIP öğrencisi; “İlk basım günümüz şartlarına göre çok iyi ama ikinci basım neredeyse 7 kat daha fazla ödemek zorunda kalıyoruz. Bu sistemi değiştirmelerini istiyoruz. Bazen kartımızı unutabiliyoruz. Arkadaşlarımızdan basmalarını rica ediyorduk. Ama şuan 61,60 lira olduğundan maalesef kimse böyle bir şeye kalkışmaz. Zaten bu dönemin sonuna geldik. Yeni dönemde bu sitemin değiştirilmesini istiyoruz” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL