Yapay zekaya illerin Pazar kahvaltısı keyfi soruldu Diyarbakır Batman Mardin Urfa bakın en çok neyi tüketmiş.

DİYARBAKIR BATMAN MARDİN URFA BAMBAŞKA

Pazar günlerinin en keyifli zamanlarından birisi de hiç şüphesiz kahvaltı keyfi olmuştur. Peki birbirine komşu olan bu illerde Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi ne olmuş? Birbirine komşu olmalarına rağmen bu illerin Pazar kahvaltıları da birbirinden farklılık göstermiş. İşte il il gelin bakalım…

Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı

PAZAR KAHVALTISINDA BATMAN’IN VAZGEÇİLMEZİ NE?

Batman’da Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza Şam böreği çıkıyor. Şam böreği ince yufka veya baklavalık hamur ile hazırlanan, genellikle peynir ve maydanoz gibi iç malzemelerle doldurulmuş bir börek çeşididir. Ardından rulo şeklinde sarılarak yağda kızartılır veya fırınlanır.

MARDİN’İN PAZAR KAHVALTISINDA VAZGEÇİLMEZİ NEDİR?

Mardin’in kahvaltı keyfinde vazgeçilmez lezzeti olarak ise karşımıza Sembusek çıkmakta. Sembusek Orta Doğu mutfağına özgü bir çeşit hamur işi atıştırmalıktır. Genellikle et, peynir veya sebzelerle doldurulmuş ince hamurun kızartılmasıyla yapılır. Özellikle Arap ülkelerinde ve Orta Doğu'nun çeşitli bölgelerinde yaygın olarak tüketilir.

URFA’NIN KAHVALTIDA OLMAZSA OLMAZI NEDİR?

Şanlıurfa yöresinin Pazar kahvaltılarında karşımıza çıkan Ağzı Açık hem yüz güldüren hem karın doyuran bir lezzet. Ağzı Açık aynı zamanda yöreden yöreye değişen küçük farklılıklarla yapılan bir hamur işidir

DİYARBAKIR KAHVALTISININ VAZGEÇİLMEZİ

Diyarbakır kahvaltılarında vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alan Mahlepli çörek, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen bir çeşit tatlı hamur işidir. Mahlep, vişne çekirdeğinin kurutulmuş ve öğütülmüş çekirdeğinden elde edilen bir baharattır ve çöreğe karakteristik tat ve koku verir. Mahlepli çörek, genellikle yumuşak, hafif tatlı bir hamurun içine mahlep ve şeker gibi malzemelerin eklenmesiyle yapılır. Farklı formlarda ve boyutlarda olabilir, bazen içine kuru meyveler veya ceviz de eklenir.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER