AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden Diyarbakır’da görev yapan yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Bilden’e AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak eşlik etti.

BİLDEN NE SÖYLEDİ?
Bilden, Diyarbakır Büyükşehir’i kazanması durumu da istihdama yönelik projeler geliştireceğini, İlk işinin hafif raylı sistem (tramvay) projesi olacağını, tüm işe alımlarda işçileri kura ile alacağını ve tarım arazileri imara açılmayacağını söyledi.

“BELEDİYEYİ HALKIMIZLA BİRLİKTE YÖNETME SÖZÜ”
Bilden, “Diyarbakır halkı beni seçmesi durumunda belediyeyi halkımızla birlikte yönetme sözü veriyorum” dedi. Yapacakları her iş için halka gideceklerini kaydeden Biden, kentte yapılacak ihalelerinde basın huzurunda şeffaf bir şekilde yapacaklarına dair söz verdi.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

“SİMİT OLAYINDA İYİ REKLAMIM OLDU”
Diyarbakır’da simitçiye 100 TL vererek tepsideki simitleri almak istemesiyle ülkede gündem olan Mehmet Halis Bilden, tepki çeken olaya açıklık getirdi. ‘Simit’ olayıyla ilgili Bilden şöyle dedi: “Ben orada sadece kardeşlerimize para vermek istedim. Orada kimse simit almadı ve simit almaya da çalışmadık. Bir tek kişi dahi simit alıp yemedik. Görüntüleri bizzat kendim paylaştım. Bir sıkıntı görsem paylaşır mıyım. Ancak simit olayında iyi reklamım olduğunu düşünüyorum”
 
“BEDAVA KONUT DAĞITABİLİRİZ” 
Gazetecilerin, “Depremi yaşayan insanlar sonrasında kira ve konut sorunu içerisinde sıkıntı yaşıyor. Belediyeyi kazanmanız durumunda sosyal konut projeniz var mı?” şeklindeki sorusuna Bilden, “Eğer maddi olarak uygun olursak, Diyarbakır’da temin edeceğim arazide sosyal konut yapılabilir. Ayrıca bu sosyal konutlardan bazılarını bedava dağıtabiliriz. Bazılarını maliyetine verebiliriz neden olmasın” diye konuştu.

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç