DEM Parti'den Kobanê kararı! Diyarbakır ve 3 ilde eylem çağrısı DEM Parti'den Kobanê kararı! Diyarbakır ve 3 ilde eylem çağrısı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ve DEM Partisi'nin önceki siyasi partilerinden olan Halkın Emek Partisi’nin eski Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın da mezarının bulunduğu Mardin Kapı Mezarlığı’ndaki anmaya katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakırlılara Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilde bayram mesajı iletti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları'ndan Diyarbakırlılara Bayram Mesajı 2

VEDAT AYDIN'I ANMA GÜNÜNE KATILDILAR 
Eşbaşkanlar Bucak ve Hatun ile birlikte Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eş Başkanları ve kent milletvekillerinin yanı sıra, çok sayıda kişinin katıldığı anmaya, Aydın’ın eşi Şürkan Aydın ve ailesi de yer aldı. 

"MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMI'NI KUTLUYORUM"
Mardinkapı Mezarlığı'ndan Diyarbakırlılar'a Türkçe seslenen Eşbaşkan Bucak, "Değerli Amed halkı, şuan Ramazan Bayramı'nın ilk günü ve biz Mardin Kapı mezarlığındayız. Burada sabah mezarlık ziyaretlerimizi ve anmalarımızı yaptık. Tüm Kürt halkının, Müslüman aleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Ramazan Bayramı'nın bu topraklarda, bölgemizde ve Ortadoğu'da barışa, huzura ve kardeşliğe eşit bir yaşama olmasını diliyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.

"TÜM HALKIMIZIN BAYRAMI KUTLU OLSUN"
Bayram mesajını Kürtçe veren Eşbaşkan Hatun, “Mezarlık ziyareti ile Ramazan Bayramı kutlamasına başladık. Başta Vedat Aydın olmak üzere bu mücadele uğruna canını vermiş olanlar ve ailelerinin bayramını en içten kutlarım. Bayramın barış, huzur ve özgürlüğe vesile olmasını dilerim. Tüm halkımızın Bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.

Eşbaşkanlar, anma programı sonrası halkla bayramlaştı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK