Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun, ilçe ziyaretleri kapsamında Kulp Belediyesi’ni ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Özdoğan, DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer, Yol Yapım-Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Süleyman Nazif Akgönül ve İtfaiye Daire Başkanı Azat Yıldız’ın eşlik ettiği Eş Başkan Hatun, Kulp Belediyesi Eş Başkanları Fatma Ay ve Murat İpek ile meclis üyeleri tarafından karşılandı. Eş Başkanlar Ay ve İpek’le bir süre görüşen Hatun, ilçedeki sorunlarla ilgili detaylı bilgi aldı. Eş Başkan Hatun, belediye ziyaretinin ardından Kulp’taki Büyükşehir Belediyesi şantiye alanını gezdi. Bir süre personelle sohbet ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alış verişinde bulundu.

EŞ BAŞKAN HATUN: İÇME SUYUNU DOĞRU KULLANALIM
Ardından Kulp Eş Başkanları ile birlikte kırsal Narlıca Mahallesi’ne geçen Eş Başkan Hatun, burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Eş Başkan Hatun, bölgedeki yol ve içme suyu sorunlarını çözmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Kaynak sularının bölgedeki mahallelere yetecek düzeyde olduğunu vurgulayan Hatun, şöyle konuştu:

Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı

Diyarbakır’ın hiçbir yerinde, içme suyu açısından sorunumuz yok. İçme suyunu doğru kullanma sorunumuz var. İçme suyu bahçede kullanıldığında rezervler azalıyor ve yazın su sorunu yaşanıyor. İçme suyunu tarımda, bahçede kullanmamak lazım. Tarım ve hayvancılık için kullanılacak su probleminin sondajlarla çözülmesi gerekiyor. Arıttığımız suyun tarlada kullanılması büyük bir israftır.”

“EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ”
İçme suyu sorunun sadece belediyenin değil, halkın da sorunu olduğunu dile getiren Hatun, DİSKİ’nin öncülüğünde mahallelerde yaşayan herkesi kapsayacak şekilde su tasarrufu ile ilgili eğitimler düzenleyeceklerini kaydetti. Eş Başkan Hatun, mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerini dinleyerek sorunların çözümü için ilgili daire başkanlıklarına talimat verdi.

Kaynak: Haber Merkezi