Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özel toplu taşıma araç sahiplerinin ulaşımda istenen zam talebinin 13 Haziran Perşembe günü toplanacak UKOME kararında belirleneceğini açıkladı.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

UKOME TOPLANTISI 13 HAZİRAN’DA
Büyükşehir’in açıklaması şöyle: “Toplu taşıma araçlarında Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı olmadan zamlı tarife üzerinden ücret alındığına dair bilgiler basına yansımaktadır. Artan maliyetlerden ötürü özel toplu taşıma araç sahipleri tarafından gelen zam talebi yönetimimiz tarafından değerlendirilme aşamasında olduğu ve konunun 13 Haziran Perşembe günü toplanacak UKOME'de ele alınacağı kamuoyunun bilgisine sunulur. Dolayısıyla yurttaşlarımızı toplu taşıma araçlarında yeni fiyat üzerinden ücret ödemesi yapmamaya davet ediyoruz.

“ULAŞIM SORUNUNU HALKIMIZIN GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ”
UKOME'nin kararının ardından toplu taşıma biletlerine gelecek zammın dar gelirli yurttaşlarımızı çok zor durumda bırakacağının farkındayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, Kurban Bayramı sonrası halkımıza daha hızlı, konforlu ve ucuz ulaşım hizmeti sunmak için otobüs filomuzu yenileyeceğiz. Aynı zamanda raylı toplu taşıma sistemi için de teknik ekibimiz fizibilite çalışmalarına başlayacaktır. Çok uzun zamana yayılmadan ulaşım sorununu halkımızın gündeminden çıkaracağız. 

Kaynak: Bülten