Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın vazgeçilmez damak tadı haline dönüşen ciğer kebabı, aynı zamanda turistlerin de gözde yiyecekleri arasında yer alıyor. Bölgeye has olan ciğer kebabının tebessüm eden tartışmaları sürerken, sizler için Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki ciğer kebabı fiyatlarını araştırdık. Peki, ciğer kebabının fiyatları her iki ilde ne kadar? İşte detayları...

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

Diyarbakır Ciğer Kebabı

İKİ İLDE CİĞER FARKLI YAPILIYOR 
Diyarbakır ve Şanlıurfa’da kahvaltılarda dahi tüketilen ciğer kebabında kullanılan malzemelerden pişirilmesine kadar birçok farkı bulunuyor. Diyarbakır'ın ciğeri ise daha iri doğranırken, Şanlıurfa'da ciğer ufak ufak doğranıyor. Aynı şekilde Diyarbakır ciğerinde kırmızı pul biber kullanılırken, Şanlıurfa kebabında ise İsot (biber) kullanılır.

Urfa Ciğer Kebabı

DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA’DA ORTALAMA NE KADAR CİĞER TÜKETİLİYOR 
Her iki ilde de vatandaşlar tarafından neredeyse her öğünde tüketilen ciğer kebabı 2023’te Diyarbakır'da günde 7,5 ton, Şanlıurfa’da ise günde 3 tona yakın tüketildiği belirtildi.

Ciğerr

HER İKİ İLİN CİĞERİ DE TESCİLLENDİ 
Öte yandan Şanlıurfa ciğer kebabı 12 Ocak 2018'de, Diyarbakır ciğer kebabı ise 31 Mayıs 2022'de Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.

Ciğer 1

DİYARBAKIR’DA CİĞER FİYATLARI NE KADAR?  
Günümüzde yaşanan fiyat artışlarından ciğer kebabı da nasibini almaya devam ediyor. Neredeyse ciğer yemek lüks haline gelirken, Diyarbakır ve Şanlıurfa ciğerinin fiyatlarını araştırıp kıyasladık. Diyarbakır'da dört şişlik bir ciğer porsiyonunun fiyatı son zamdan sonra artarak 260 lira, dürümü ise 140 liraya kadar dayandı.

diyarbakır ciğer kebaabı

ŞANLIURFA'DA CIĞER FIYATLARI NE KADAR? 
Şanlıurfa'da da meşhur olan ciğer kebabının 7 şişi 150 liraya, 10 şişi ise 200 liradan satılıyor. Ayrıca Şanlıurfa’da porsiyon-dürüm farkı pek olmadığı için ciğer kebabı tek bir fiyat olarak satılıyor.

Haber: Remziye ÇELİK

Editör: Remziye Çelik