Yaz ayı denilince akla ilk gelen şeylerden biriside tatildir. Özellikle Diyarbakır’ın kavurucu sıcağından kaçmak isteyen kişiler genellikle deniz olan yerlere tatile gidiyorlar. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tatil yapanların sayısı da bir hayli artacaktır. Peki Diyarbakır’daki vatandaşlar tatil yapabiliyorlar mı? Mücadele gazetemizin mikrofonuna konuşan Diyarbakır’daki vatandaşlar neler söyledi?

TATİL YAPMAK PLANLAR ARASINDAN ÇIKTI
Ekonomik sıkıntıların yaşandığı şu dönemde tatil yapmak bir hayli imkansız hale geldi. Eskiden 4 kişilik bir aile kolaylıkla yazlık kiralayıp 1 hafta veya 1 ay tatil yapabiliyordu. Ama şu dönemde normal ev kirası bile 20 ile 40 bin lira arasında olurken tatil yapmak, planlar arasından çoktan çıktı. 

Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor! Diyarbakır’da bu otobüslere binenler baygınlık geçiriyor!

DİYARBAKIRLILAR TATİL YAPAMADIKLARINI SÖYLEDİ
Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Diyarbakır’da vatandaşlar tatil yapabiliyorlar mı diye sorduk vatandaşların yüzde 85’i tatil yapamadıklarını söyledi.

EKONOMİK DURUMLAR TATİLİ BİTİRDİ
Mücadele mikrofonuna konuşan vatandaşlar çoğunlukla seyahat yapamamamın sebebini ekonomik durumlardan kaynaklandığını söyledi. Eskiden ekonominin biraz daha iyi olduğunu tatile gidebildiklerini söyleyen vatandaşlar şuan ki durumda tatil yapmanın çok lüks olduğunu dile getirdiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL