Diyarbakır'da kapanan yollar ulaşıma açıldı Diyarbakır'da kapanan yollar ulaşıma açıldı

Diyarbakır’da ilk televizyon yayını ne zaman yapıldı? Bu sorunun yanıtını Mücadele Gazetesi’nin 8 Mayıs 1974 tarihli haberinden görebiliyoruz. İşte Mücadele bünyesinde Sesin haberi:

“Haziranın İlk Haftasında Televizyon Seyredeceğiz

Yayına geçti geçecek diye uzun süre Diyarbakır' da günün konusu hali ne gelen Diyarbakır Televizyonunun önümüz deki Haziran ayının ilk haftasında paket yayın yapacağı ilgililer tarafından açıklanmıştır.

TRT ve diğer yetkililerin belirttiğine göre, Diyarbakır Televizyonunun paket yayına geçmesi için sürdürülen çalışmalar aralıksız devam edecek ve muhtemelen Haziran başlarında sona erecektir.

Monte işlemlerinin demesi Haziranın ilk haftasın da bitirileceğini belir ten yetkililer Diyarbakır Televizyonunun muhtemelen 6 Haziran 1974 tarihinde paket yayına geçeceğini açıklamışlardır. 30 metre uzunluğundaki anteninin Diyarbakır Erkek Sanat Enstitüsü öğrencileri tarafından yapıldığını ve geçici olarak TRT Diyarbakır Radyosu Müdürlüğü binasının arkasına monte edildiğini belirten yetkililerce Diyarbakır Televizyonunun faaliyete geç için diğer gerekli işlemlerin tamamlanması için aralıksız çalışıldığı bildirilmiştir.

1975 sonlarında bölgeye hitap edeceği belirtilen Diyarbakır Televizyonunun, Siirt, Bingöl, Urfa, Elazığ ve çevresinin de izleyebileceğini belirten TRT yetkilileri, TRT Diyarbakır Televizyonunun, paket yayınla ancak 30 kilometrekarelik alana hitap edebileceği, 30 kilometre dışında kalan kısımlardan izlenemeyeceğini de belirtmişlerdir.”

İşte haberin görüntüsü:

Muhabir: Onurcan GÜLER