Başta Diyarbakır olmak üzere tüm Türkiye'de aylardır yaşanan çeyrek altın kıtlığı hem vatandaşın, hem de kuyumcu esnafının tepkisine yol açıyor. Vatandaşlar ve esnaflar sorunun bir an evvel çözülmesini talep ederken, müjdeli haberi Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mehmet Yüksel verdi. Yüksel, Haziran ayında aktif hale gelecek olan 7 tonluk darphane tesisiyle birlikte bu sorunun çözülmesini beklediklerini söyledi. 

Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı! Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı!

Diyarbakır Kuyumcular Çarşısı bakımsız kaldı

Diyarbakır Kuyumcular Çarşısı

"TÜRKİYE GENELİNDE DARPHANE ALTIN YETİŞTİREMİYOR"
Çeyrek altın kıtlığının sadece Diyarbakır'da değil, tüm Türkiye'de gerçekleştiğini söyleyen Yüksel, "Türkiye genelinde darphane altın yetiştiremiyor. Çünkü darphane kapasitesi 300 kilo. Türkiye büyüdü, insanlar çoğaldı ama darphane kapasitesinin 300 kiloda kalması bu sıkıntıları ortaya çıkardı. Dönem dönem bu altın tıkanıklığı yaşanıyor. Ancak 3 aydır bu tıkanıklık sona ermedi." dedi.

Altındiyarbakır 26Mart

"SEKTÖRÜMÜZ TİTİZ VE HASSAS BİR SEKTÖRDÜR"
Kuyumcu esnaflarının, vatandaşın altın ihtiyaçlarını gidermek için uğraştıklarını belirten Yüksel, "Sektörümüz titiz ve hassas bir sektördür. Keza altın konusunda ikinci bir sorun da dışarıdan gelen has altınlara getirilen kotadır. Şu anda piyasada altın da yok. Bu iki sorun bir araya gelince böylesi bir sıkıntı ortaya çıktı." diye konuştu.

7 TONLUK DARPHANENİN KURULACAK
Çeyrek altın kıtlığının çözüme kavuşmasını beklediklerini aktaran Yüksel, "Türkiye'deki bütün odalarla birlikte, Darphane Genel Müdürü ile yaptığımız görüşmelerde Haziran ayında 7 ton kapasiteli bir darphane tesisinin kurulacağını öğrendik." Dedi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK