Diyarbakır’da 21 Mart Perşembe günü yapılacak Newroz kutlamasının hazırlıklarını yürütmek üzere oluşturulan Newroz Tertip Komitesi basın toplantısı düzenledi. Kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıda DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti, belediye eşbaşkan adayları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yer aldı.
   
Newroz Tertip Komitesi adına konuşan DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık, kutlama hazırlıklarına ilişkin bilgiler verdi.
 
Newroz'un Kürt halkı için önemine değinerek sözlerine başlayan Sakık, "Dünya halkları için baharın başlangıcı olan, yeniliğin öncüsü olan Newroz, Kürt halkı şahsında yüzyıllardır süren direnişin sembolü olmuştur. Halkımız için yeni bir doğuşun, yaşamın ve özgür bir geleceğin kıvılcımı olan Newroz, tekçi, soykırımcı, inkarcı anlayışlara karşı her zaman cevap olmuştur. Prometheus'dan Demirci Kawa'ya, Kawa'dan Mazlum Doğan'a üç kibrit çöpü ateşinin tüm Kürdistanı baştanbaşa saralı uzun yıllar oldu ve o ateş ilk günkü kararlılıkla yanmaya devam etmektedir" dedi.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

DAVET ÇAĞRISI
Sakık, son olarak; "Rabe dema azadî û serkeftine ye şiarıyla 21 Mart günü gerçekleştireceğimiz Amed Newrozu'na sadece Amed halkı değil, bütün Kürdistan halkını ve Türkiye halklarını özgürlük ateşini Amed'den yükseltmeye çağırıyoruz. Newroz pîroz be. Newroz pîroz bo." Diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi