Tarihi öneme sahip olan Diyarbakır'ın en eski yerleşim alanlarından biri olan Hz. Süleyman Cami yerleşkesindeki surlarda geçtiğimiz aylarda restorasyon çalışması tamamlanmıştı. Restorasyon sonrası tedbirler için, İçkale'nin iç kısmında bulunan çukurlar için demir kapaklar bırakılmıştı. Ancak İçkale'nin iç kısmına giren vatandaşlar, büyük bir tehlikeyle burun buruna geldi.

İÇKALE'DEKİ DEMİR KAPAKLAR YERİNDE YOK
Kim ya da kimler tarafından çıkarıldığı öğrenilemeyen demir kapakların yerinde olmaması vatandaşları da ölümle burun buruna getirdi. Yerden yüksekliği birkaç metre olan çukurun önüne geçmek için bırakılan demir kapakların çıkarılmış olmasına tepki gösteren vatandaşlar, kapağın çalındığına değindi. 

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

"DİYARBAKIRLILAR TARİHİ İÇKALE'YE SAHİP ÇIKMALI"
İçkale'deki restorasyon çalışmaları için milyonlarca lira harcandığını söyleyen vatandaşlar, "Devlet makamları elinden geleni yaptı ve tarihi İçkale'yi düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi. Bundan sonrası Diyarbakırlıların elinde. Diyarbakırlılar tarihi İç Kale'ye sahip çıkmalı. Bu çukurdan sadece çocuklar değil, büyük yaştaki olgun insanlar da düşebilir." dediler.

Muhabir: Devrim AKTÜRK