Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10 yeni otobüsü törenle hizmete aldı. Törende konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, Son bir yılda 35 yeni otobüsün araç filosuna katılımı ile toplam 330 otobüsün hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.


 
DİYARBAKIR ULAŞIMINDA 5 BİN 700 KOLTUK KAPASİTESİ
2023 yılında belediyeye ait toplu taşımaya kazandırılan otobüsler, Halk otobüsü ve minibüs sayısının artmasıyla toplu taşımada 5 bin 700 koltuk kapasitesi arttırılmış oldu.

Diyarbakır Otobüs Yeni

Diyarbakır ulaşımında büyük sorundu! Büyükşehir şoförleri uyardı Diyarbakır ulaşımında büyük sorundu! Büyükşehir şoförleri uyardı

TÜRKİYE KART DİYARBAKIR’DA KULLANIMI HAZIR
Vali Su, “Kaliteli ve konforlu bir ulaşım sağlamak için engelli kardeşlerimizi de düşünüyoruz. Otobüslerimiz engelli erişimine uygun otobüsler. Aynı zamanda tüm otobüslerimizde dijital dönüşümü de gerçekleştirdik. Her otobüsümüzde sesli anons sistemi var. Banka kartı ve abonman kart ile binme, mobil uygulamayı indirdiğiniz zaman tüm hat hareketleri izleme, saatleri görebilme imkanı var. Akıllı duraklarımız, QR kod uygulamamız var. Otobüslerimizi Türkiye Kart kullanımına hazır hale getirdik.” Diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Otobüs Ulaşım (3)

TÜRKİYE KART NEDİR?
Geçtiğimiz aylarda Konya’da başlayan ve yıl sonunda 6 ilde kullanılmaya başlanacak olan Türkiye Kart, toplu ulaşım ile birlikte POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemeleri, otopark ödemeleri, anlaşmalı iş yerleri, taksi ödemeleri, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek. Ayrıca, PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri üzerinden yükleme işlemleri de yapılabilecek.

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi