Petar A.Ş. 89,4 milyar TL yatırımla Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 10 adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. Bu kapsamda günlük 200 ton petrolün çıkarılması planlanıyor. Çıkarılan petrol depolanmadan, TPAO Adıyaman ve Batman Bölge Müdürlüklerine tankerler aracılığı ile taşınacak.

Enerji Günlüğü’nün haberine göre,  Petar Doğalgaz ve Petrol Arama San. Tic. A. Ş., Diyarbakır İli, Sur ilçesi sınırları içinde sahip olduğu AR/PTR/K/M44-b1 arama ruhsatlı saha içerisinde sondaj çalışması ile petrol arama çalışması yürütmeyi planlıyor. “Yiğitçavuş Petrol Arama Sondaj Faaliyeti” projesinin bedeli 89,4 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 15 bin 255 hektarlık ruhsatlı sahada belirlenen 10 alanda petrol arama kuyusu açılacak. Yiğitçavuş Arama Kuyularında hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanıyor. 

Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor! Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor!

Petrol arama işlemi sondaj yöntemi ile yapılacak ve Rotary (Döner) Sondaj sistemi kullanılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülecek.

Editör: Mücadele Gazetesi