Diyarbakır’daki hastanede ilk kez uygulandı Diyarbakır’daki hastanede ilk kez uygulandı

Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ve Ortadoğu ülkelerine de yakın olması nedeniyle sağlık alanında stratejik konuma sahip olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir yılda 240 bin hastanın muayene olduğu açıklandı. Peki, Dicle Üniversite Hastanesi’ne en çok ve en az nerelerden hasta geldi? Detayları haberimizde…

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR YILDA MUAYAENE OLAN HASTA SAYISI AÇIKLANDI
Tarihi Diyarbakır Surları ve Dicle Nehri karşısında üniversite arazisi üzerine kurulmuş, 192 bin metrekare kullanım alanı ile hastalara 1974 yılından itibaren hizmet vermekte olan Dicle Üniversitesi hastanesi, 4 binden fazla sağlık personeliyle hastalara hizmet veriyor. Dicle Üniversitesi 2023 verilerini paylaşarak, bir yılda kaç kişinin muayene olduğunu açıkladı. Buna göre bir yılda 240 bin Diyarbakır’da muayene oldu.

DİYARBAKIR’A EN ÇOK MARDİN’DEN HASTA GELDİ
Diyarbakır’a en çok komşu iller arasında yer alan Mardin’den hasta geldi. Açıklanan verilere, Mardin’den 8 bin 987 kişi Diyarbakır’a gelerek muayene hizmeti aldı. 

DİYARBAKIR’A EN AZ HASTA ÇANKIRI’DAN GELDİ
Açıklanan verilere göre, Diyarbakır’a en az gelen hasta Çankırı’dan geldi. Çankırı’dan bir senede 10 kişi Diyarbakır’a gelerek muayene hizmeti aldı. 

DİYARBAKIR’A EN ÇOK GELEN İLLER
Diyarbakır’a gelip muayene olan iller arasından en çok beş il yine bölge iller oldu. Buna verilere göre, Mardin 67 bin 248 kişi ile ilk sırada yer aldı. Şanlıurfa 40 bin 590 kişi ile ikinci, Şırnak 35 bin 760 kişi ile üçüncü sırada yer aldı. Diyarbakır’a gelip muayene hizmeti alan diğer iller ise sırasıyla, Batman 33 bin 152, Siirt 14 bin 014, Bitlis 9 bin 019 kişi ve Bingöl 8 bin 987 kişi oldu.

DİYARBAKIR’A EN AZ GELEN İLLER
Açıklanan verilere göre, Diyarbakır’a en az gelen hasta Çankırı’dan geldi. Çankırı’dan bir yılda 10 hasta geldi. Çankırı’yı sırasıyla, 19 kişi ile Bartın, 22 Karaman, 27 Sinop, 28 Ardahan ve 29 kişi ile Rize takip etti.

Muhabir: Remziye ÇELİK