Antalya karpuzu Diyarbakır tezgahlarında! Gücü yeten alıyor Antalya karpuzu Diyarbakır tezgahlarında! Gücü yeten alıyor

Vatandaşlar 31 Mart yerel seçimlerde oy kullanmaya gitti. Diyarbakır’da DEM Parti büyük bir oy oranıyla Büyükşehir dahil 13 ilçeyi kazanırken AK Parti ise 4 ilçeyi (Eğil, Çermik, Çüngüş, Hazro) kazandı. Vatandaşlara “Diyarbakır'da belediyelerden hizmet beklentiniz nelerdir? Diye mikrofon uzattık. Peki Diyarbakır’da vatandaşlar hangi hizmetleri istiyor. İşte vatandaşların istek ve önerileri şöyle:

“KÖY İÇİNDE BİR AVUÇ KUM YOK”
Köyde yaşayan bir vatandaş ulaşım ve cadde sorununa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; Köyümüzde bir tane taş yoktur. Bir tane kum yoktur. Yazın yağmur yağsa bile arabalar köyün içinde çalışamıyor. Yollarımızın yapılmasını istiyoruz.”

“BEN BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDIM”
Ben belediye başkanı olsam diyen bir vatandaş; “Ben Kulpluyum. Kulp ve Lice yolarına ekim yapılırsa ekonomi bakımından çok iyi olur. Kulp’ta bir sürü ekim alanları var. Dürüst ve güzel bir şekilde ekim yapılırsa Diyarbakır’ın ekonomisi için yeterli olacaktır.”

“BELEDİYEDEN ÇOK GÜZEL HİZMETLER BEKLİYORUZ”
Yollar yapılsın, fakirlerin karınları doyurulsun, İnsanlar mağdur olmasın diyen bir vatandaş İşsizlik sorununa dikkat çekerek; “Gençlerimizin çoğu işsizdir. Ankara, İstanbul, Adana, Antalya gibi şehirlerde ne hizmet yapılıyorsa Diyarbakır’a da aynı hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Biz onlardan çok güzel hizmetler bekliyoruz. Hizmet için her yeri gezsinler.”

“DİYARBAKIR’DA SORUN YOKTUR”
- Diyarbakır’ın fazla sorunları yoktur diyen vatandaş; “Diyarbakır’da fazla sorun yoktur. Diyarbakır’ın suyu güzeldir, boldur, trafiği rahattır. Her ilçeye adaletli hizmet etmelerini isityoruz. Br yere ne yapılırsa diğer yere de aynı şeylerin yapılmasını istiyoruz.”

Muhabir: Abdullah AKYOL