Yeni düzenlemeyle birlikte, aile hekimliği sisteminin daha etkin ve verimli hale getirilmesinin hedeflendiğini belirten Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Aile hekimliği, halk sağlığını koruyucu hizmetlerin başında geliyor. Sağlık hizmetlerinin ilk başvuru noktası olan aile hekimlerimizin, hizmet kalitesini artırma noktasında kritik bir rolü var. Bu yönetmelik hem vatandaşlarımıza hem de aile hekimlerimize büyük fayda sağlayacak.” dedi.

Diyarbakır’da cami ve kiliseler yemekhane ve depo olarak kullanıldı Diyarbakır’da cami ve kiliseler yemekhane ve depo olarak kullanıldı

“4 BİN OLAN HASTA SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ”

Açıklamalarına devam eden Pamukçu, “Aile Hekimlerinin daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla, daha önce 4 bin olan kayıtlı hasta sayısı bu yönetmelikten sonra 3 bin 500'e düşürüldü. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olarak biz de ilimizde aile hekimliği birimlerinin sayılarını arttırarak nüfuslarını azaltmak için sıkı bir çalışma içindeyiz. Bu amaçla gerek yapımı devam eden gerekse yakın bir tarihte yapımına başlayacağımız 50 aile sağlığı merkezimizle, aile hekimlerimizin hizmet verdiği nüfusu kademeli olarak 2500 hatta 2000’e düşürmeyi hedefliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı, kronik hastalıkların takibi, obezite kontrolü ve kanser taramalarını yaptırmak üzere aile sağlığı merkezlerimize davet ediyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi