Son dönemlerde yükselen Döviz kuru ve artan yakıt masrafları, Diyarbakırlı vatandaşları ulaşımda motosiklet alımına yöneltti. Vatandaşlar sunulan kredi imkanları dolayısıyla sıfır motosikletlere gözünü dikti. Türkiye'de son dönemlerde yükselen Dolar ve Euro, beraberinde otomobil fiyatlarında ve yakıt masraflarında önüne geçilmez bir gidişatı ortaya koymuş durumda.

Bu olumsuz gidişat sebebiyle Diyarbakırlı vatandaşlar eskiye oranla daha çok motosiklet alımına yöneldi. Diyarbakır'da motosiklet sektörüne talep geçmişe oranla her geçen gün artıyor. Ortalama bir motosiklet 70 bin ile 400 bin TL arasında  satılıyor. Satıcılar motor kullanmak isteyenleri, sürüş güvenliği için kask, eldiven gibi ekipmanları da satın alması konusunda uyardı.

Diyarbakır’da uyarı geldi! 24 bölgeye su verilmeyecek Diyarbakır’da uyarı geldi! 24 bölgeye su verilmeyecek

EN ÇOK TALEP SIFIR MOTOSİKLETLERDE

Motosiklet satıcıları, vatandaşların ikinci el motosikletlere peşin para vermekte zorluk çektiklerini ve bankaların sunduğu kredi imkanlarını göz önünde bulundurarak alıcıların daha çok sıfır motosikletlere gözünü diktiklerini söylüyor. Vatandaşların güvenli seyahatler konusunda motosikletleri tercih etmelerini doğru bulduğunu belirten motosiklet satıcıları, bu tip araçların ulaşımda süratli olduklarını aktardı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK