Diyarbakır'da yaptığımız sokak röportajında emeklilere, "Geçinebiliyor musunuz?" diye sorduk, bin ah işittik. En az 10 bin lira olan emekli maaşıyla evi geçindirmeyi, çocuk okutmayı, fahiş ev kirası ve yüksek gelen faturaları ödemekte zorlandığını dile getiren emekliler, maaşlarının zamlanmasını talep ettiler.

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

“EMEKLİ MAAŞI EN AZ ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI”
Yüksek ev kiraları, her ay gelen elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarını ödeyememekten, mutfak giderinden giyim ihtiyacına kadar birçok temel ihtiyacını karşılayamamaktan dert yanan Diyarbakır’daki emekliler, hükümetin bu bitmeyen zam isteme çığlıklarını artık duymasını istiyor. Yüksek enflasyon ve fahiş fiyatlar nedeniyle her şeyin ateş pahası olduğuna vurgu yapan emekliler, her ay aldıkları 10-11 bin lirayla geçinmenin imkansız olduğuna dikkat çekerek, emekli maaşlarının en az asgari ücret kadar (17 bin TL) olması gerektiğini yineleye yineleye dile getirdiler.

DİYARBAKIR’DA EMEKLİLERDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI
Emekliler, enflasyonun tavan yaptığı, iğneden ipliğe her şeyin zamlandığı bu dönemde zorlu hayat şartları karşısında ayakta duracak ve mücadele edecek mecallerinin artık kalmadığını savundular.  Mücadele vasıtasıyla sorunlarını hükümete duyurmaya çalışan emekli çınarlar, son yıllarda alım gücünün dibe düştüğünü dile getirerek hayat şartlarının zorluklarına işaret ettiler.

Muhabir: Abdullah AKYOL