KOSGEB Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında, Diyarbakır’da hasar gören yaklaşık 2000 KOBİ’lere ölçeklerine göre 24 ay geri ödemesiz ve faizsiz 250 bin TL ile 650 bin TL arasında destek sunuluyor.

“2 BİN İŞLETMENİN 718’İ BAŞVURU YAPTI”

Desteğin hasar durumlarına göre herkese verileceğini söyleyen KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, "Diyarbakır'da 718 işletmemiz başvurmuş. Yaklaşık 2 bin işletmenin başvurabileceğini gördük. Şu anda 2 haftada 718 başvuru fena değil ama yeterli de değil. 2 bin işletme bu desteği aldığında ortalama her bir işletmemiz 400 bin lira destek alsa neredeyse 800 milyon lira ticaretin çarklarını döndürecek şekilde bir nakit para enjekte edilmiş oluyor. Totalde Diyarbakır'a girecek olan paranın miktarı bizim için önemli. Bu para ticaretin çarklarını hızlı bir şekilde döndürsün, ticaretimize can suyu olsun istiyoruz." Açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan Diyarbakır Batman Mardin Urfa bugün böyle! Geliyor gelmekte olan

Projeye başvuru yapmak için TIKLAYINIZ

Editör: Mücadele Gazetesi