Kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, karabiber ve kırmızıbiber gibi ürün ve baharatlarla hazırlanan, ardından ise taş fırında pişirilmesiyle ortaya sunulan lahmacun, ağızlarda damak bırakan ve Güneydoğu'da en çok tercih edilen yemek türlerinden biri. Diyarbakır'da ise, içerisine bırakılan malzemelerin zamlanması ile birlikte fiyatı da yükselen lahmacunun tüketiciye sunumu yüzde 40 zamlandı. Diyarbakır genelinde vatandaşlar geçen yıl ortalama olarak lahmacunun porsiyonuna 160 lira öderken, bu yıl ise 200 liradan satılıyor.

Diyarbakır Lahmacun (18)

Çocuk nüfusunda Urfa fark attı! Diyarbakır ağızları açık bıraktı Çocuk nüfusunda Urfa fark attı! Diyarbakır ağızları açık bıraktı

BÖLGENİN EN UCUZ LAHMACUNU DİYARBAKIR’DA
Mücadele Gazetemize konuşan lahmacuncular bu fiyat artışının sebebini, lahmacunun içerisine bırakılan malzemelere gelen zamlar dolayısıyla olduğunu söylerken, Diyarbakır'da lahmacunu diğer illere göre daha uygun fiyattan sattıklarını ama yine de geçen yıla göre yüzde 40 zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK