Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginliklerinin ön plana çıkan bir şehir olmanın yanı sıra, doğal güzellikleriyle de göz dolduruyor. Özellikle piknik ve mangal yapmak isteyenler için birbirinden güzel alanlara ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır’da yaz aylarında sıcaklardan bunalanlar serinlemek ve güzel vakit geçirmek için piknik alanlarına akın ediyor.

Diyarbakır Fotoğrafları Mücadele Gazetesi (3)

Diyarbakır, tarihi güzellikleriyle beraber doğasıyla da kendine hayran bıraktıran bir şehir. Sıcaklardan bunalıp sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek istiyorsanız Mücadele gazetesi olarak siz değerli okurlarımıza en güzel piknik alanlarını derledik. Yer söylemek bizden tercihler ise sizden olsun… 

Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi

İşte Diyarbakır’da yapılabilecek en güzel 3 piknik alanı

Diyarbakır’da Sahilleri Aratmıyor

EĞİL/ SELMAN KÖYÜ
Eğil ilçesinin Selman Köyü’nde bulunan kanyonu da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Vadinin benzersiz doğa harikası ve buz gibi suyu baş döndürücü bir güzelliğe sahip. Merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Eğil ilçesinin Selman köyü sınırları içerisinde yer alan doğal kanyon da keşfedilmeyi bekliyor.

ÇEME REŞ KANYONU

ÇINAR/ ÇEME REŞ (KARAÇAY)
Çınar ilçesine bağlı Aşağı Konak köyünde bulunan ve bölge halkı tarafından Çeme Reş olarak bilinen Karaçay, görüntüsü, buz gibi kaynak suyu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunuyor. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bölge, turistler tarafından da keşfedilmeyi bekliyor.

Çermik Şeyhandede Şelalesi

ÇERMİK/ ŞEYHANDEDE ŞELALESİ
Çermik ilçesinde bulunan Şeyhandede şelalesi, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ gibi yakın illerde ikamet eden vatandaşların da gözde mekanı haline geldi. Yaklaşık 30 metreden akan şelale, bölge halkı tarafından bile yeterince bilinmemektedir. Şeyhandede köyüne yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan şelaleye, patika yoldan 45 dakika yürüdükten sonra ulaşılabiliyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL