Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginliklerinin ön plana çıkan bir şehir olmanın yanı sıra, doğal güzellikleriyle de göz dolduruyor. Özellikle piknik ve mangal yapmak isteyenler için birbirinden güzel alanlara ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır’da yaz aylarında sıcaklardan bunalanlar serinlemek ve güzel vakit geçirmek için piknik alanlarına akın ediyor. 

DİYARBAKIR’A 45 KİLOMETRE UZAKLIKTA
Kentte havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar da güzel vakit geçirecekleri yer arayışına girerken, merkeze yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Eğil ilçesinin Selman köyü sınırları içerisinde yer alan doğal kanyon da keşfedilmeyi bekliyor. 

DİYARBAKIR’DA SAKLI BİR CENNET: SELMAN KÖYÜ KANYONU
Diyarbakır’da tarihi güzellikleriyle beraber doğasıyla da kendine hayran bıraktıran bir şehir olan Diyarbakır’da yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar da başladı. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar sevdikleriyle güzel vakit geçirebilmek için piknik yerlerine akın etmeye başladı. Eğil ilçesinin Selman Köyü’nde bulunan kanyonu da ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Vadinin benzersiz doğa harikası ve buz gibi suyu baş döndürücü bir güzelliğe sahip. 

Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları Diyarbakır’da tren fiyatlarına dev zam! İşte yeni fiyatları

Fotoğraflar: Murat İçer

YÜKSELEN SUYA DİKKAT
Öte yandan, gün içinde baraj kapaklarının açılması ile Dicle Nehri'nin su seviyesi yükseldiği için, nehirde serinlemek isteyenlerin dikkat etmesi gerekmektedir. Piknik yapmaya giden birçok vatandaş, yükselen su seviyesi nedeniyle mahsur kaldığı için, yetkililer uyarıda bulunuyor.

Muhabir: Remziye ÇELİK