Diyarbakır’da bayat ekmekle yapılan tatlı hangisi? İşte tarifi Diyarbakır’da bayat ekmekle yapılan tatlı hangisi? İşte tarifi

Türkiye’nin en çok bilinen ve turistleri mutlaka yapılması gerek listesinde yer alan şarap içme kültürünün son dönemlerde artış göstermesiyle beraber Diyarbakır’ın hangi ilçesinde şarap üretimi yapıldığı ve fiyatlardaki son durumun ne olduğu merak ediliyor. 

Diyarbakır’da 3 Katlıydı, Tek Katı Kaldı İşte 341 Yıllık Kafe Sülüklü Han’ın Hikayesi

Diyarbakır’da son dönemlerde özellikle gezginler tarafından denenmeli listesinde yer alan özellikle Boğazkere Şarabı ve Öküzgözü Şarabının fiyatı kadar ham madde olan üzümün nereden geldiği de merak ediliyor. 

Diyarbakır Üzüm Boğazkere

DİYARBAKIR’DA ŞARAPLIK ÜZÜMLER NEREDEN GELİYOR?
Boğazkere Şarabının ham maddesi üzüm, Diyarbakır’ın Ergani, Çermik, Eğil ve Çüngüş ilçeleri ile Elazığ’ın Maden ilçelerinden geliyor. Baharlı tadıyla çok fazla tercih edilen Boğazkere Şarabının yanı sıra Öküzgözü Şarabı’da Diyarbakır’ın özellikle Hani ve Eğil ilçelerinden alınan üzümlerden elde ediliyor. Bölgedeki şarap üreticileri genellikle Süryani ailelerden oluşmaktadır. Ayrıca Mardin ve Şanlıurfa’nın bazı bölgeleri de şarap yapımı ve satışı konusunda öncüdür. 

DİYARBAKIR’DA ŞARAP FİYATLARI
Şarap fiyatları kadeh başında Diyarbakır’da 150 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar çıkmaktadır.

Diyarbakır Deliller Hanı Kervansaray

DİYARBAKIR’DA ŞARAP NEREDE İÇİLİR?
Vinora Süryani Şarap Evi, 
Mezopotamya Şarap Evi, 
Diyarbakır Sülüklü Han,
Diyarbakır Kervansaray (Deliller Hanı)

Muhabir: Nazime ÇAVLAN