Diyarbakır Sebze ve Meyve Hali’nde satışa sunulan kavurmalık kuru soğanlar, alıcı bulamıyor. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden gelen tonlarca soğan, esnafın elinde kaldı. Kilosu sadece 4,5 liradan satışa sunulmasına rağmen vatandaşın ilgisizliği dikkat çekiyor.
“KİMSE YÜZÜNE BİLE BAKMIYOR”
Sebze hali esnaflarından Faysal Koyun, bu yıl soğanın büyük rağbet görmemesini ürün bolluğuna bağlıyor. Ellerinde büyük miktarda stok olduğunu belirten Koyun, “Uygun fiyata satıyoruz ama kimse yüzüne bile bakmıyor. Bu sene soğan adeta rezil oldu” diye konuştu.
Fiyatların düşük olmasına rağmen satışların durma noktasına geldiğini aktaran Koyun, ürünlerin çürümemesi için çözüm arayışında. Ayrıca soğanın bu yıl hem üreticide hem de satıcıda ciddi mağduriyet yarattığını da sözlerine ekliyor.