Diyarbakır'da 14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala çiftler birbirlerine hediye almaya başladı. Kimi kolye kimi saat kimi çiçek kimi de farklı hediyeler satın alıyor. Peki Sevgililer Günü'nde en çok tercih edilen gülün buketi ne kadar?

DİYARBAKIR’DA ÇİÇEKLER 500 LİRADAN BAŞLIYOR 
Diyarbakır'da çiçeklerde zamlardan nasibini almış durumda. Sevgililer Günü'nde sevgililere bir buket çiçek hediye etmek isteyenlerin ise 500 lirayı gözden çıkarmaları gerekiyor. Bir adet canlı gülün fiyatı ise 50 liradan başlıyor.

Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

BATIYA GÖRE 3 KAT DAHA DÜŞÜK FİYATTAN SATIYORUZ 
Gazetemize konuşan ve 24 yıldır çiçekçilik yapan Abdullah Akgül, "Sevgililer Günü'nde genellikle canlı gül talep ediliyor. Fiyatların batı bölgesine göre 3 kat daha düşük olmasına rağmen batıda çok satılıyor burda ise talep o kadar yok. Vatandaş pek alamıyor. Alanların bir çoğunun durumu iyi. Öte yandan çoğu çift artık internetten sipariş veriyor. Bu da bizim işimizi ciddi şekilde etkiliyor" Dedi.

DİYARBAKIR’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÇİÇEK: GÜL 
Çiçekçiler, her bütçeye uygun çiçek hazırlayabildiklerini ifade ederken, mevsim çiçeklerinin yanı sıra farklı çeşitlerde çiçeklerin de bulunduğunu aktardılar. Ancak, canlı gül fiyatlarının genellikle diğer çiçeklere göre daha yüksek olduğunu söylediler. Bir Buket papatyanın fiyatı 200 lira tanesi ise 30 liradan satılmaktadır.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol