Diyarbakır’da akaryakıt ve girdi maliyetlerine gelen zamları gerekçe gösteren Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası, ulaşım ücretlerine zam yapılması için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na (UKOME) başvurarak, zam talebinde bulundu. Kentte şehir içi ulaşımda zam sonrası rayiş bedelinin 14 liradan 20 liraya yükselmesi iddia edilirken, Mücadele mikrofonuna konuşan vatandaşlar, zam oranının yüksek olduğunu ve yetkililerin ortak bir çözüm yol bulması için çağrıda bulundu.

Vatandaşlar, özellikle Diyarbakır şehir içi ulaşımına Tramvay ve metro gerektiğini söyledi.

MALİYETLER ARTTI: ŞOFÖRLER ZAM İSTİYOR
Diyarbakır’da özellikle ücretsiz kart desteğinin az olmasından dolayı zarar ettiklerini belirten Özel Halk Otobüsleri şoförleri, yüzde 18’lik bir zam talep etmiş, talebin ise değerIendirmeye alındığı belirtilmişti.

Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü Diyarbakır’da uçak biletleri zamlandı! Tatil planları suya düştü

DİYARBAKIR’DA ŞEHİR İÇİ ULAŞIM 20 LİRA MI OLACAK?
Diyarbakır’da toplu taşıma ücretlerine zam talebi sonrası, güncel minibüs ücretlerinin ne kadar olacağı merak edilirken, yüzde 18’lik zam sonrası ücretin 14 liradan 16,5 liraya kadar çıkacağı öngörülüyor. Geçtiğimiz günlerde Mücadele’ye konuşan bir Özel Halk Otobüsü şoförü, zam gelmesi halinde toplu taşımada rayiş fiyatlarının 18 ile 20 lira arasında olması beklediklerini açıklamıştı.

DİYARBAKIRLILAR’DAN YETKİLİLERE ÇAĞRI: ORTAK ÇÖZÜM BULUNSUN
Diyarbakır’da toplu taşıma zam geleceği iddiaları sonrası sokak röportajında Mücadele mikrofonuna konuşan vatandaşlar, zammın yapılmaması çağrısında bulundu. Artan maliyetler yüzünden ekonomik sıkıntılar çektiğini ve geçim derdine düştüğünü belirten Diyarbakır halkı, 20 liralık bir zammın fazla olduğunu, ortak bir çözüm yolunun bulunması gerektiğini vurgulayarak, yetkililere çağrıda bulundu. 

DİYARBAKIR’DA TOPLU TAŞIMAYA EYLÜL AYINDA ZAM GELMİŞTİ
Öte yandan Diyarbakır’da son olarak 29 Eylül 2023 tarihinde toplu taşımaya zam yapılmıştı. 

Diyarbakır’da şehir içi ulaşım ücretleri şöyle:
Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 lira, tam 14 lira
Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 6 lira, tam 10 lira
Özel Halk Otobüslerinde öğrenci 6 lira, tam 10 lira

Muhabir: Remziye ÇELİK