Bismil ilçesi Çakıllı Köyü’nde yoğun yağış sebebiyle 6 yıl önce ve 1 yıl önce yıkılan 2 ayrı köprü kaderine terk edildi. Ulaşımda zorluk yaşayan vatandaşlar köprünün yapılması çağrısında bulunuyor.

KÖYLÜLER KÖPRÜ MAĞDURU
Geçen yıl kış ayında yaşanan sel nedeniyle yıkılan köprü halen yapılmadı. Köylüler yıllardır mağdurlar. Kış ayında yağan yağmurla birlikte köylülerin şehirle ulaşımını sağlayan yol ve köprüleri çamur altında kalarak yıkılmıştı. Köyde hasta yaşlılar olduğunu söyleyen köylüler ulaşımda çok sıkıntılar çektiğini ve bu durumun düzeltilmesi talebinde bulundular.

Diyarbakır’da nargile kafe dönemi kapanıyor! Diyarbakır’da nargile kafe dönemi kapanıyor!

KÖYLÜLER BİSMİL BELEDİYESİ’NE ÇAĞRIDA BULUNDU
Mücadele gazetemize konuşan Çakıllı Köyü’nde oturan Mehmet Çalışkan, “Bismil’in Çakıllı köyünde vatandaşlarımız mağdur durumda. 1 yıldan fazladır şehir ile ulaşımımızı sağladığımız yol ve köprümüz berbat durumda. Köyde yaşlı hastalarımız vardır. Belediyenin en kısa sürede bu duruma bir el atmalarını istiyoruz. 6 yıl önce yıkılan köprümüz ve 1 yıl önce sel sularına kapılan köprülerimiz halen yapılmadı. Ulaşımda çok sıkıntı çekiyoruz. Daha önce birçok yere başvurduk. Fakat hiçbir sonuç alamadık. Köprülerimizin halini birde onlar gelip yakından görsünler” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL