Her yıl milyonlarca öğrenci üniversiteyi kazanmak için YKS sınavına giriyor. 2024 YKS sınavına sayılı günler kaldı. Sınava bir hafta ile 10 gün kala sınav giriş yerleri belli oluyor. 

Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi

2023 YILINDA REKOR BAŞVURU GELDİ
2023 yılında YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavına rekor başvuru gelmişti. 3 milyon 527 bin 443 aday TYT (Temel yeterlilik Sınavı) sınavına girerken, 2 milyon 573 bin 169 aday ise AYT( Alan Yeterlilik Testi) girdi. Öte yandan 2023 yılında Diyarbakır dahil 11 ili etkileyen depremden dolayı YKS sınavı depremzede öğrencilere ücretsizdi.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ BAŞKA ŞEHİRDE SINAVA GİRDİ
Diyarbakır’da 2023 YKS sınavında yüzlerce öğrenci mağdur olmuştu. YKS sınav yerleri belli olduğunda öğrencilerin birçoğu sınava gireceği yerin tercih etmediği bir şehir çıkınca bir hayli üzüldüler. Yüzlerce öğrenci otobüs veya uçakla sınavdan 2 gün önce yola koyuldu. Kimisi ailesiyle kimisi de tek başına gitti. Ankara Gaziantep Mardin gibi birçok şehirde Diyarbakır’daki öğrenciler sınava girdi. Peki bu yılda öyle olacak mı? 

BU SENE ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAK İSTEMİYOR
2024 YKS sınavına ise hemen hemen geçen seneki gibi bir başvuru geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran'da düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğunu bildirdi. Sınava bir hafta kala sınav yerlerinin açıklanması bekleniyor. Aynı sorunun tekrardan yaşanıp yaşanmayacağı ise henüz belli değil. İlerleyen günlerde netlik kazanacak. Öğrenciler ise bu konuda mağdur olmak istemiyor. Sınava 18 gün kala öğrenciler hem sınavın stresini yaşıyor hem de bu durumu tedirginlik içerisinde bekliyor.

Muhabir: Abdullah AKYOL