Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

Diyarbakır’da binlerce işsiz insanı ilgilendiren işçi alımı için büyük fırsat Almanya’dan geldi. Almanya Mavi Kart ve Fırsat Kartı adlı iki yeni göçmenlik programı için başvuruları almaya başlıyor. Almanya’da yürürlüğe konulan yeni Kalifiye Göç Kanunu adından da anlaşılacağı üzere işgücü göçünü de teşvik etmeyi hedefliyor. 2012 yılının Ağustos ayında yürürlüğe giren Kalifiye Göç Kanunu ile kapsamı genişletilen Avrupa Birliği Mavi Kart adlı uygulama, ilk başta 90 günlük bir serbest dolaşım süresi tanıyor. Bu yolla istihdam edilmek isteyen kalifiye elemanların girecekleri işte en az 39 bin 682 euro yıllık gelir elde etmeleri de gerekiyor. Peki Almanya’nın almayı hedeflediği işçi göçü için Mavi Kart hangi meslek grupları için geçerli olacak?


DİYARBAKIR’DA İŞSİZLER İÇİN FIRSAT
Diyarbakır’da kalifiye işsiz olan binlerce insan var. Almanya’da ise işgücüne ihtiyaç var. Yeni göç yasası ile birlikte hali hazırda mevcut olan yüksek lisans derecesine sahip yabancı veya uzmanların Almanya’ya gelmesine imkan sağlamakta olacak olan ve yaklaşık 11 yıldır da yürürlükte bulunun AB Mavi Kart düzenlemesinin kapsamı, 1 Kasım itibariyle genişletildi. Bunun yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan yeni fırsat kapsamında iş arama olanakları da artırılacak. 


HANGİ MESLEKLERİ KAPSIYOR?
Kalifiye Göç Kanunu ile birlikte hangi meslek gruplarının alınacağı da merak konusu oldu. Buna göre,
Diş hekimleri, veterinerler, eczacılar, çocuk bakımı veya sağlık sektöründe hizmet sunacak yöneticiler, mal üretimi, madencilik, inşaat ve lojistik alanlarında yöneticilik, enformasyon ve iletişim teknolojisi alanında yöneticilik, akademik düzeyde yüksek öğrenim gören hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim alanında istihdam edilecek eğitimciler alınacak. 

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi