İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklama şöyle: “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Diyarbakır'daki bir hastanede görev yapan Prof. Dr. Şafak Kaya, hastanenin bahçesindeki başıboş köpekleri toplattı, Bakan Yardımcısı araya girerek hayvanları bahçeye geri getirtti, Kaya hakkında soruşturma başlatıldı." iddiası doğru değildir.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde bulunan kedi, köpek gibi hayvanların özellikle hastane acil servis, yatan hasta servisleri ve ayaktan hasta birimlerine girişi, hijyen koşulları ve hasta sağlığını tehlikeye atmamak için engellenmektedir. Aksi bir durum söz konusu değildir.

Ayrıca hastanede görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kaya, Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı olarak görevine devam etmekte olup hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır.

Hayvanların hastane yerleşkesinde veya binasında barınması ile ilgili izin verildiği ve bir barınak oluşturulduğu yönündeki iddialar da gerçeği yansıtmamaktadır.

Diyarbakır’da çalışmalar başladı! Bitince böyle olacak Diyarbakır’da çalışmalar başladı! Bitince böyle olacak

Bu hususta hastane enfeksiyonlarını önleme koşullarının gerektiği tüm tıbbi tedbirler alınmaktadır. Ayrıca konu ile ilgili Bakanlıktan herhangi bir yetkili tarafından farklı bir talimat verilmesi de söz konusu değildir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

Kaynak: Haber Merkezi